Aktualności

Dziękujemy wszystkim uczestnikom Kolacji Szefów Kuchni, która odbyła się w miniony weekend w Pałacu Mierzęcin. Szczególne podziękowania należą się naszym gościom, dzięki którym atmosfera spotkania była wyjątkowa, Szefom Kuchni, których kunszt uświetnił to wydarzenie, sponsorom, obsłudze i wszystkim, których wkład miał wpływ na przebieg tego wyjątkowego wieczoru. więcej >
Z ogromną przyjemnością przedstawiamy Państwu Rieslinga 2014 z Winnicy Pałacu Mierzęcin. To dwuletnie wino będzie jednym z bohaterów  kolacji Poznańskich Szefów Kuchni 23.04.2016r., a dwa dni później, 25.04.2016r., jako jedyne, będzie reprezentowało nasz kraj w  Grand European Wine Tasting, organizowanym w Holandii. Nasza duma pojechała w świat by stanąć w szranki z innymi przedstawicielami europejskich winnic.


więcej >
15 maja 2016 roku o godzinie 12:00 zapraszamy  miłośników  koni i konkurencji jeździeckich na XIV Święto Konia w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. Ta cykliczna impreza co roku cieszy się niesłabnącą popularnością i przyciąga tysiące gości. Konnym atrakcjom towarzyszą zabawy i konkursy dla najmłodszych oraz pokazy kulinarne Szefa Kuchni Pałacu Mierzęcin. więcej >
23 kwietnia Pałac Mierzęcin stanie się miejscem wyjątkowego wydarzenia kulinarnego POZNAŃSCY KUCHARZE RAZEM | KOLACJA SZEFÓW KUCHNI. Podczas spotkania, trzynastu Szefów Kuchni prowadzących renomowane, wysoko oceniane restauracje, znanych z programów kulinarnych i mediów, wspólnie  przygotuje menu degustacyjne składające się z ośmiu dań.  Smak każdego z nich podkreśli  wino z Winnicy Pałac Mierzęcin. więcej >
Na rynku jest już dostępny żółty przewodnik kulinarny Gault et Millau 2016. Z przyjemnością  informujemy, że znalazła się w nim również Restauracja Destylarnia. Jakość miejsca i serwowanych w nim dań inspektorzy przewodnika ocenili na  dwie czapki, przyznając nam 13/20 punktów. więcej >
Z przyjemnością informujemy, że Restauracja Destylarnia w Pałacu Mierzęcin po raz kolejny, została laureatem GRAND AWARD – najwyższego wyróżnienia w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2015. Przede wszystkim za sprawą Państwa głosów, utrzymaliśmy naszą pozycję w tym prestiżowym gronie, za co serdecznie dziękujemy. więcej >
Z dumą informujemy, że Restauracja Destylarnia Pałacu Mierzęcin otrzymała rekomendację Slow Food Polska. Wręczenie certyfikatu odbyło się podczas uroczystej kolacji, w sobotę 4 lipca 2015r. Certyfikat z rąk Prezesa Slow Food Polska, pana Jacka Szklarka, odebrali Dyrektor Tomasz Schulz i Szef Kuchni Dawid Łagowski. Jest to pierwszy certyfikat przyznany restauracji działającej w województwie lubuskim, dzięki czemu Pałac Mierzęcin dołączył do elitarnego grona kilkunastu restauracji w Polsce, wśród których znajduje się m.in. Atelier Amaro. więcej >
Mówi się, że kto stoi miejscu ten się cofa. My wierzymy w te słowa, dlatego staramy się każdego roku wzbogacić i urozmaicić dla Państwa ofertę Pałacu Mierzęcin. Czasem są to zmiany mniejsze, a czasem znaczące. Wraz z nadejściem lata,  z przyjemnością przedstawiamy efekty renowacji kolejnego budynku, będącego częścią zabudowań folwarcznych – Starej Stodoły. Troskliwie odrestaurowana, dwupoziomowa bryła zyskała nowe funkcje i przeznaczenie. więcej >
Grape Spa Pałacu Mierzęcin Wellness&Wine Resort znalazło się w gronie laureatów tytułu Napiękniejsze Spa 2014 r.  To prestiżowy konkursu organizowany od 2009 roku przez magazyn Eden. więcej >
28 lutego - 2 marca 2014r. odbyła się XII edycja Ogólnopolskiego Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej Martell 2014. Ekipa młodych kucharzy z Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort godnie reprezentowała nasz obiekt zajmując czwarte miejsce tracąc do podium tylko jeden punkt. więcej >