Inspiracje kulinarne

Usytuowanie w otulinie Drawieńskiego Parku Narodowego sprawia, że w menu znajdujących na terenie majątku restauracji nie brakuje potraw  bazujących na darach pobliskich lasów i jezior, wzbogacanych o zioła oraz sezonowe warzywa i owoce uprawiane w pałacowym  ogrodzie. Mistrzowskie kojarzenie tradycyjnych składników i nowoczesnych receptur oraz umiejętne łączenie potraw z  winem  i winogronami to znak rozpoznawczy mierzęcińskiej kuchni oraz efekt pasji i doświadczenia Szefa Kuchni – Dawida Łagowskiego. 

Smaki Mierzęcina

Stale powiększająca się lista współpracujących z Destylarnią lokalnych wytwórców jest wynikiem wnikliwych poszukiwań i troski o najwyższą jakość serwowanych potraw.

Lokalni dostawcy:

Mięso I Wędliny

Zakład Masarniczy Stanisław Przewoźny z Trzebicza

Sery dojrzewające

Ekologiczne Gospodarstwo Rolne „Farma pod Świerkami” Beata i Leszek Futymowie

Huta Szklana gm. Krzyż Wlkp.

Dziczyzna

Koło Łowieckie RYŚ z Dobiegniewa

Miód

Emil Kantor, Mierzęcin 37

Warzywa, Owoce, Zioła

Ogród warzywny Pałacu Mierzęcin

Ziemniaki – pola majątku Pałacu Mierzęcin - G.Czupryniak

Korzystamy również z regionalnych skarbów, wzbogacając potrawy o naturalny miód i kozie mleko. Pałacowa Winnica była dla nas inspiracją do stworzenia unikalnych dań kuchni winogronowej. Aksamitny sos na bazie winogron nadaje potrawom subtelny smak, a słodkie tarty i strudle ze świeżymi owocami winorośli to doskonałe propozycje na deser. Dopełnieniem dań są starannie dobrane wina, pochodzące Winnicy Pałac Mierzęcin.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij