Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin – Dawida Łągowski i jego zespół zajęli drugie miejsce w kategorii ‘Danie Główne’ i wywalczyli staż w  restauracji Northcote (*Michelin).

12 października 12 restauracji zaprezentowało swoje umiejętności podczas finałowej gali XII edycji Wine&Food Noble Night. Zespoły restauracyjne wybrane w ogólnopolskich eliminacjach, a wśród nich drużyna z Restauracji Destylarnia reprezentująca Pałac Mierzęcin, na oczach publiczności przygotowywały autorskie, dwudaniowe menu, skomponowane specjalnie na tę okazję.

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin – Dawida Łągowski i jego zespół zajęli drugie miejsce w kategorii ‘Danie Główne’ i wywalczyli staż w  restauracji Northcote (*Michelin). Nagrodzone danie to kwintesencja tego z czego słynie mierzęcińska kuchnia – dziczyzna i slow food. Jury i publiczność docenili  jelenia w  wołowym sosie  demi-glace z kopytkami, burakiem, jarmużem i lubczykiem.

Hasłem przewodnim tegorocznej edycji były najnowsze trendy  w kulinarnym świecie. Organizatorzy postawili sobie pytanie jak  światowa moda wpisuje się w naszą kuchnię, a na ile pozostajemy wierni naszym smakom.  

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij