Zabierzemy Państwa w kulinarną podróż po wyjątkowych i subtelnych kompozycjach potraw. Szef Kuchni Paweł Salamon niczym kompozytor mistrzowsko łączy nuty smaków szukając harmonii, mocnych akordów i subtelnych etiud.
Idealne dopełnienie i tło kolacji stanowi Sala Muzyczna na parterze Pałacu.
Najwyższa jakość serwisu, stała opieka Szefa Kuchni, menu degustacyjne i selekcja win z Winnicy Pałac Mierzęcin mają sprawić by uczestnicy zapomnieli o codzienności i oddali się przyjemności degustowania najwyższej jakości dań pałacowej kuchni. Wydarzenie dedykujemy grupom (rodzinnym, biznesowym, przyjaciół) 6-10 osób.
To propozycja dla Gości, którzy szukają możliwości spędzenia czasu w wybranym, ścisłym gronie, cenią sobie wirtuozerię kulinarną, najwyższą jakość obsługi i piękne wnętrza.
Menu degustacyjne
Powitanie
Pieczywo na zakwasie z oliwą smakową
Przystawka zimna
Złoty pstrąg w dwóch odsłonach z rukwią wodną
Przystawka ciepła
Małże św Jakuba w kremie z Foie Gras oraz marynowanym arbuzem
Zupa
Consommé z pomidorów z musem rakowym
Danie warzywne
Kalafior z winogronem i sosem ziołowym
Danie główne rybne
Halibut z sosem holenderskim podany wraz z soczewicą i warzywem z naszego ogrodu
Intermezzo
Sorbet sezonowy z winem musującym
Danie główne mięsne
Polędwica z sarny w sosie z owoców leśnych podana z dzikimi szparagami i musem truflowym
Deser
Czekolada złamana pieprzem
Petit Fours
Czas i miejsce:
Czwartek, godzina 18:00, Sala Muzyczna w Pałacu.
Informacje i zapisy:
Anna Chudzińska
e-mail: a.chudzinska@palacmierzecin.pl
tel: 691 728 082