Dawid Łagowski od wielu lat budował reputację Restauracji Destylarnia Pałacu Mierzęcin. 

Kreatywnie łącząc smaki, tworzył dania inspirowane również kuchnią regionu Lubuskiego, w których wykorzystywał składniki pochodzące od lokalnych dostawców.  Dania te są znane wielu naszym gościom, którzy mieli okazję delektować się nimi podczas pobytów w Pałacu Mierzęcin. Restauracja Destylarnia kierowana przez Dawida Łagowskiego jako Szefa Kuchni otrzymała wiele  prestiżowych wyróżnień. Hermes 2013 dla Najlepszej Restauracji w Regionie, GRAND AWARD – TRZY WIDELCE 2014 i 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants, dwie czapki w przewodniku Gault & Millau, Food Business Award oraz rekomendację SLOW FOOD. 

Doceniamy i szanujemy wkład Dawida Łagowskiego w budowanie gastronomicznej renomy Pałacu Mierzęcin. Jesteśmy mu wdzięczni za serce włożone w pracę i kreatywne podeście do prowadzenia restauracji Destylarnia i Pałacowej. Po owocnych latach współpracy nadszedł czas na zmiany, w związku z czym, wspólnie postanowiliśmy o zakończeniu współpracy z Dawidem. – mówi Tomasz Schulz, Dyrektor Pałacu Mierzęcin. Ustaliliśmy, że Dawid Łagowski pozostanie na stanowisku Szefa Kuchni jeszcze jakiś czas, co pozwoli płynnie przekazać obowiązki następcy.

 

30 January 2020

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings.

OK, close