Stale powiększająca się lista współpracujących z Destylarnią lokalnych wytwórców jest wynikiem wnikliwych poszukiwań i troski o najwyższą jakość serwowanych potraw.
Lokalni dostawcy:
Mięso I Wędliny
Zakład Masarniczy Stanisław Przewoźny z Trzebicza
Sery dojrzewające
Ekologiczne Gospodarstwo Rolne „Farma pod Świerkami” Beata i Leszek Futymowie
Huta Szklana gm. Krzyż Wlkp.
Dziczyzna
Koło Łowieckie RYŚ z Dobiegniewa
Miód
Emil Kantor, Mierzęcin 37
Warzywa, Owoce, Zioła
Ogród warzywny Pałacu Mierzęcin
Ziemniaki – pola majątku Pałacu Mierzęcin - G.Czupryniak
Korzystamy również z regionalnych skarbów, wzbogacając potrawy o naturalny miód i kozie mleko. Pałacowa Winnica była dla nas inspiracją do stworzenia unikalnych dań kuchni winogronowej. Aksamitny sos na bazie winogron nadaje potrawom subtelny smak, a słodkie tarty i strudle ze świeżymi owocami winorośli to doskonałe propozycje na deser. Dopełnieniem dań są starannie dobrane wina, pochodzące z Winnicy Pałac Mierzęcin.