Zasmakuj gościnności

Dwupoziomowa Restauracja Destylarnia znajduje się w budynku dawnej gorzelni na terenie majątku Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. Industrialny wystrój wnętrza łączy elementy nowoczesne ze starymi maszynami i urządzeniami gorzelnianymi. Piętro to przytulna restauracja o klimacie angielskiego pubu z kominkiem i stylowymi meblami. Serwowane są tu dania kuchni slow food, wellness oraz śródziemnomorskiej.

Z uwagi na dużą liczbę gości, prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika. 

 

 

Menu Restauracji Destylania

Letnie Menu Restauracji Destylarnia
od 18 czerwca 2019(pdf)

 

 

Sugestie Szefa Kuchni

Przystawka 

Pasztet z gęsi / grzyby / śliwka /

szalotka / szpinak /

orzechy / brioszka

 

                              37 zł                                 

 

Zupa 

Tradycyjna słodko-kwaśna

czernina / lane kluski

                                                

29 zł

 

Danie główne 

Gulasz z gęsich żołądków /

kluski półfrancuskie / piertuszka /

grzyby / jarmuż / sos wołowy

                                                

39 zł

 

Danie główne 

Gęsie udko confit /kluski z dziurką / kaszanka /

                                            burak / brukselka / sos czarna porzeczka                                                                                                                     

59 zł

 

Deser

 Ciasto czekoladowo-marchewkowe /

beza / owoce leśne / lody słony karmel

                                      

27 zł

Winnica i Slow Food

Menu oparte na darach natury obfituje w sezonowe warzywa i owoce, warzywa i zioła z własnych upraw, ryby z pobliskich jezior, dziczyznę oraz grzyby. Czerpiąc z najważniejszych założeń nurtu Slow Food, większość produktów wykorzystywanych do kompozycji dań pochodzi od lokalnych dostawców.

Sąsiadująca z restauracją Winnica Pałac Mierzęcin – jedna z największych w kraju, nie pozostaje bez wpływu na koncepcję miejsca. Szeroka paleta własnych win, nagradzanych na konkursach w kraju i za granicą doskonale podkreśla smak potraw.

Maksymalna liczba osób: 100

NAGRODY:

GAULT ET MILLAU 2016, 2017, 2018 – dwie czapki dla Restauracji Destylarnia w przewodniku Gault et Millau

REKOMENDACJA SLOW FOOD 2015 - szacunek dla lokalnej tradycji kulinarnej, własne uprawy i bliską współpracę z okolicznymi dostawcami doceniła organizacja Slow Food Polska, przyznając Restauracji Destylarnia pierwszą w województwie lubuskim rekomendację.

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2015

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2014 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2014

Hermes 2013 oraz tytuł NAJLEPSZEJ RESTAURACJI W REGIONIE przyznawany przez Tygodnik Restauratora.

 

 

Szef Kuchni

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin - Dawid Łagowski - to pod jego egidą Restauracja Destylarnia otrzymała liczne nagrody i wyróżnienia m.in. rekomendację Slow Food Polska oraz dwie czapki w przewodniku Gault et Millau 2016, 2017, 2018. Chętnie korzysta z hojności otaczającej natury oraz wysokiej jakości produktów regionalnych. Umiejętne łączenie potraw z winem i winogronami stało się wizytówką jego kuchni.

Pałacowa Spiżarnia

Pałacowy ogród warzywny to skarbnica zdrowych i przysznych warzyw oraz owoców. Aby nasi Goście mogli się nimi cieszyć dłużej, nie tylko w Restauracji Destylarnia, zamykamy nasze najlepsze smaki w słoikach Pałacowej Spiżarni. Olej porowy, dżemy i przetwóry z warzyw to dopiero początek...

Zarezerwuj stolik

 

 

 

Napisz do nas

* Pola wymagane

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij