Zasmakuj gościnności

Dwupoziomowa Restauracja Destylarnia znajduje się w budynku dawnej gorzelni na terenie majątku Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. Industrialny wystrój wnętrza łączy elementy nowoczesne ze starymi maszynami i urządzeniami gorzelnianymi. Piętro to przytulna restauracja o klimacie angielskiego pubu z kominkiem i stylowymi meblami. Serwowane są tu dania kuchni slow food, wellness oraz śródziemnomorskiej.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika. 

Menu Restauracji Destylania

Menu restauracji destylarnia (do pobrania)

Bezpieczna restauracja

BEZPIECZNA RESTAURACJA 

W trosce o bezpieczeństwo i komfort wypoczynku naszych Gości w związku z epidemią COVID-19, wdrożyliśmy specjalne procedury zwiększające poziom bezpieczeństwa w restauracji.

 

Sprawdź jak dbamy o bezpieczeństwo Gości i Pracowników restuaracji

 

  • Codzienna wentylacja restauracji znajdujących się na terenie obiektu
  • Regularne ozonowanie pomieszczeń restauracyjnych
  • Przed wejściem do restauracji dla Gości dostępne są środki do dezynfekcji rąk
  • Wybrane przez Gości zestawy śniadaniowe serwowane są bezpośrednio do stolika
  • Całkowita rezygnacja z podawania posiłków i napojów  w formie bufetów
  • Goście spożywają posiłki z zachowaniem bezpiecznych odległości minimum 2 metry
  • Personel wskazuje Gościom miejsce do konsumpcji
  • Obsługa kelnerska używa środków ochrony osobistej
  • Sztućce podawane są do stolika bezpośrednio po złożonym zamówieniu przez Gości
  • Dezynfekujemy stoliki w restauracjach po każdym Gościu
  • Pracownicy kuchni używają maseczek oraz rękawiczek ochronnych  pracując zgodnie z zasadami HACCP oraz Sanepidu
  • Cały personel Pałacu Mierzęcin jest przeszkolony i pracuje  zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju oraz GIS dla funkcjonowania obiektów hotelowych
  • Zachęcamy naszych Gości do korzystania z bezgotówkowej formy płatności
  • Zasady korzystania z restauracji dotyczą pomieszczeń wewnątrz budynków oraz tarasów zewnętrznych

Szef Kuchni Pałacu Mierzęcin - Paweł Salamon

Wyznaje zasadę, że aby osiągnąć sukces, trzeba mieć pasję, być cierpliwym i konsekwentnie inwestować w przyszłość.

Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski 2016. Nauczyciel zawodów gastronomicznych, powołany przez MEN do grona ekspertów, pracujących nad rozwojem systemu edukacji zawodowej. Ambasador Tygodnia Umiejętności Zawodowych 2017, 2018, 2019. Trener i mentor adeptów sztuki kulinarnej do Euro Skills Budapeszt 2018,  World Skills Kazań 2019 oraz EuroSkills Graz 2020 . Ambasador Kulinarnego Pucharu Polski 2019. 

Winnica i Slow Food

Menu oparte na darach natury obfituje w sezonowe warzywa i owoce, warzywa i zioła z własnych upraw, ryby z pobliskich jezior, dziczyznę oraz grzyby. Czerpiąc z najważniejszych założeń nurtu Slow Food, większość produktów wykorzystywanych do kompozycji dań pochodzi od lokalnych dostawców.

Sąsiadująca z restauracją Winnica Pałac Mierzęcin – jedna z największych w kraju, nie pozostaje bez wpływu na koncepcję miejsca. Szeroka paleta własnych win, nagradzanych na konkursach w kraju i za granicą doskonale podkreśla smak potraw.

Maksymalna liczba osób: 100

NAGRODY:

GAULT ET MILLAU 2016, 2017, 2018 – dwie czapki dla Restauracji Destylarnia w przewodniku Gault et Millau

REKOMENDACJA SLOW FOOD 2015 - szacunek dla lokalnej tradycji kulinarnej, własne uprawy i bliską współpracę z okolicznymi dostawcami doceniła organizacja Slow Food Polska, przyznając Restauracji Destylarnia pierwszą w województwie lubuskim rekomendację.

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2015

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2014 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2014

Hermes 2013 oraz tytuł NAJLEPSZEJ RESTAURACJI W REGIONIE przyznawany przez Tygodnik Restauratora.

 

 

Zarezerwuj stolik

 

 

 

Napisz do nas

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij